Neum

Neum, Bosna, Bosna i Hercegovina
Dodaj u favorite Pogledaj favorite

Cena: 95.00€

LAST MINUTE!

Montesol travel

(klik na logo za sve ponude agencije)


Da biste ostvarili popust pozovite se na Montiago putovanja
   Beograd, Makedonska 30, lok. 30, ulaz iz Dečanske 5 -Eurocentar
   011 3248 074
   062 300 160
   [javascript protected email address]

Termin: 29.04. i 01.05. | 2 noćenja (5 dana)

NEUM: Konjic - Počitelj - Manastir Žitomislić

Cena: 95€ (LAST minute cena), 115€ (redovna cena)

Pogledajte ponudu na sajtu agencije za detaljnije informacije.

Hercegovina je istorijska i geografska oblast, koja je nastala sredinom XV veka, kada je vojvoda Stefan Vukčić Kosača uzeo titulu herceg od Svetog Save. To je brdsko-planinsko područje koje zauzima oko 20% teritorije BIH, gde živi oko 10% stanovništva u zemlji. Neum je grad, turističko naselje i jedina opština Bosne i Hercegovine na obali Jadranskog mora. Dobio je ime po starom Neumu, koji se nalazi 2 km od obale u unutrašnjosti. Neum je u stvari novi grad izgrađen na strmim padinama zaliva u drugoj polovini prošlog veka. Klima je mediteranska, sa velikim brojem sunčanih dana, a more je izuzetno čisto i toplo tokom cele letnje sezone. Uživaćete u dobrom vinu i vrhunskim morskim specijalitetima.

PROGRAM PUTOVANJA
1.dan BEOGRAD
Polazak iz Beograda oko 23.30 časova, sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice preko puta hotela Mr. President ( tačno vreme i mesto biće poznato najkasnije dan pred putovanje). Noćna vožnja preko BiH uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.dan KONJIC - NEUM
Dolazak u Konjic, grad koji se nalazi u kotlini s obe strane reke Neretve. Malo je gradova u Bosni i Hercegovini koji se mogu pohvaliti tako burnom i dugo pisanom istorijom sa mnogobrojnim pronalascima iz rimskog perioda i srednjeg veka, izuzetno važan saobraćajni čvor u osmanskom periodu i usputna stanica na putu carigradskog druma prema moru. Kratko upoznavanje grada u pratnji vodiča. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Atomske ratne komande, poznate kao ARK D-O ili Titov bunker. To je bivši nuklearni bunker i vojni komandni centar. Napravljen je da zaštiti jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita i do 350 članova njegovog užeg kruga u slučaju atomskog sukoba. Struktura se sastoji od stambenih prostorija , konferencijske sale, kancelarije...Bunker je ostao državna tajna sve do raspada Jugoslavije 90 tih god. prošlog veka. Nastavak putovanja ka Jadranskom moru. Dolazak u Neum, jedini bosansko – hercegovački grad na primorju. Smeštaj u hotel posle 15h. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

3.dan NEUM – PEĆINA VJETRENICA (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultataivni izlet do pećine Vjetrenica. Vjetrenica je najveća i najpoznatija pećina u Bosni i Hercegovini. Predstavlja zaštićeni spomenik prirode od 1950.god. Ukupno je otkriveno oko 7014 m podzemnih kanala. U pećini se nalaze prostrani hodnici i dvorane i bogat hidrografski svet sa brojnim jezerima , nekoliko vodopada, više stalnih potoka i na desetine manjih periodičnih tokova koji teku raznim smerovima. Temperatura u pećini je konstantna tokom cele godine i iznosi 11,4 °C. Obilazak pećine. Povratak u Neum. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

4.dan. NEUM – POČITELJ – MANASTIR ŽITOMISLIĆ
Doručak. Napuštanje hotela do 09h. Slobodno vreme. Polazak ka kamenom gradu Počitelj. Nalazi se na levoj obali reke Neretve.To je istorijsko naselje orijentalno – mediteranskog karaktera. Gradsko područje proglašeno je nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. Neke od znameniotosti su: Počiteljska tvrđava, Šišman Ibrahim – pašina ili Hadži Alijina džamija, Sahat – kula, Kuća Gavrankapetanovića...Slobodno vreme za obilazak, a zatim nastavak putovanja prema manastiru Žitomislić. Manastir Žitomislić je posvećen Blagoveštenju Presvete Bogorodice. Potiče iz XV veka, a obnovljen je 1563.god. od braće pravoslavnih Srba Miloradovića - Hrabrena. Tokom vekova je više puta uništavan a poslednji put je srušen do temelja 1992.god. Obnavljanje manastirske crkve i starog konaka su završeni 2005.god. kada je manstir ponovo osvešten. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju. Putovanje kroz Bosnu i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

5. dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj usluga.

Ostalo

Program obuhvata

- prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (klima, TV, i audio oprema);
- smeštaj u hotelu 3* u 1/2 ili 1/2+1 (pomoćni ležaj) sobama na bazi 2 polupansiona ( doručak i večera švedski sto )
- razgledanja prema programu
- troškove organizacije i vođenja aranžmana;
- usluge licenciranog vodiča.

Program ne obuhvata

individualne troškove putnika
- fakultativni izleti ( min. 25 pax za realizaciju): obilazak Titovog bunkera 12 eur, izlet do pećine Vjetrenica 15 eur.
Obavezno prijavljivanje za izlete u agencji prilikom sklapanja Ugovora o putovanju zbog rezervacije termina za grupe – plaćanje vodiču na licu mesta. Agencija ne garantuje mogućnost naknadne prijave tokom putovanja.
- putno zdravstveno osiguranje po uslovima Uniqa ili Generali osiguranja.

Napomene: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije,prevoza, parking, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene fakultativnih izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvodjenje fakultativnih izleta je 25 putnika.

Uslovi plaćanja

prilikom rezervacije 30% u dinarskoj protivvrednosti po zvanučnom srednjem kursu NBS na dan uplate i to: gotovinski, platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO ili putem administrativne zabrane a ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
Odloženo plaćanje: prilikom rezervacije 30%, ostatak u 2 mesečne rate. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta (ukoliko plaćanje nije preko administrativne zabrane).

Vaša destinacija je već obeležena na mapi. Unesite podatke polazišta i odaberite opcije putovanja. Takođe, kliknite na mapu i obeležite mesta za odmor na Vašem putovanju.

Adresa
Poštanski broj
Mesto
Kako putujete?

Drač Uporedi

SPECIJALNA PONUDA!
Evropski gradovi

 

  Drač, Delvine, Albania

Termin: 20. maj | 2 noćenja (5 dana) UZ MOGUĆNOST FAKULTATIVNOG OBILASKA: TIRANA, KRUJA I VALONA Cena: 79€ (FIRST minu...
2 noćenja
Cena od:
79.00€
Cena: 79.00€ 2 noćenja

Neum Uporedi

LAST MINUTE!
Evropski gradovi

 

  Neum, Bosna, Bosna i Hercegovina

Termin: 29.04. i 01.05. | 2 noćenja (5 dana) NEUM: Konjic - Počitelj - Manastir Žitomislić Cena: 95€ (LAST minute cena...
2 noćenja
Cena od:
95.00€
Cena: 95.00€ 2 noćenja

Istanbul Uporedi

SPECIJALNA PONUDA!
Evropski gradovi

 

  Istanbul, Turska, Turska

Termin: 12. maj| 3 noćenja (6 dana) ISTANBUL -PLAVA DŽAMIJA - AJA SOFIJA - TOPKAPI PALATA - HIPODROM - PRINČEVSKA OSTRV...
3 noćenja
Cena od:
89.00€
Cena: 89.00€ 3 noćenja

Uvac Uporedi

EXTRA ponuda!
Evropski gradovi

 

  Sjenica, Centralna Srbija, Srbija

Termin: 22.05., 26.06. i drugi termini| 2 dana (1 noćenje) OVČAR BANJA - SJENICA - UVAC - MANASTIRI BLAGOVEŠTENJE I MIL...
1 noćenje
Cena od:
43.00€
Cena: 43.00€ 1 noćenje

Istanbul Uporedi

FIRST MINUTE CENA!
Evropski gradovi

 

  Istanbul, Turska, Turska

Termin: 18. maj | 4 noćenja (7 dana) Cena: 109€ (SPECIJALNA FIRST MINUTE CENA!)  Pogledajte ponudu na sajtu agencije ...
4 noćenja
Cena od:
109.00€
Cena: 109.00€ 4 noćenja

Sarajevo Uporedi

LAST MINUTE PONUDA!
Evropski gradovi

 

  Sarajevo, Bosna, Bosna i Hercegovina

Termin: 01. maj i drugi termini| 4 dana (1 noćenje) SA FAKULTATIVNIM OBILASKOM VRELA BOSNE, MOSTARA I BLAGAJA Cena: 45...
1 noćenje
Cena od:
45.00€
Cena: 45.00€ 1 noćenje

Sarajevo Uporedi

LAST MINUTE PONUDA!
Evropski gradovi

 

  Sarajevo, Primorje Hrvatske, Hrvatska

Termin: 14. maj i drugi termini | jednodnevni izlet SARAJEVO sa fakultativnim obilaskom VRELA BOSNE Cena: 1990 DIN (Sn...
bez noćenja
Cena od:
17.00€
Cena: 17.00€ bez noćenja

Ohrid Uporedi

LAST MINUTE!
Evropski gradovi

 

  Ohrid, Makedonija, Makedonija

Termin: 29.april | 2 noćenja (5 dana) Cena: 79€ (SPECIJALNA LAST minute cena)  Pogledajte ponudu na sajtu agencije ...
2 noćenja
Cena od:
79.00€
Cena: 79.00€ 2 noćenja

Ostale ponude u okolini Neum od 50 km

Trenutno nema ponuda u blizini.

onix baner mobile 2